Τι είναι το Quiz Οικονομικών Γνώσεων;

Κάθε χρόνο, το ΚΕΦίΜ διοργανώνει την Οικονομική Ολυμπιάδα, τον δημοφιλέστερο στην Ελλάδα διαγωνισμό οικονομικών γνώσεων για μαθητές και μαθήτριες Λυκείου. Το 2021, 2.532 διαγωνιζόμενοι από 172 σχολεία στην Ελλάδα και 2 σχολεία της Ομογένειας (από την Αίγυπτο και την Αλβανία) δοκίμασαν τις γνώσεις τους στους τρεις κύκλους του διαγωνισμού, ενώ μέλη της ελληνικής αποστολής που συμμετείχε στους τελικούς της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας κατέκτησαν τη 2η και την 5η θέση μεταξύ 38.000 συνολικά συμμετεχόντων από 7 χώρες. Τώρα, μπορείς κι εσύ να δοκιμάσεις τις γνώσεις σου στα οικονομικά και να προπονηθείς για την επόμενη Οικονομική Ολυμπιάδα από το σπίτι σ’ αυτήν εδώ την ιστοσελίδα!

Κατά την επικοινωνία μας με εκπαιδευτικούς και μαθητές, συνειδητοποιήσαμε ότι πέρα από τον διαγωνισμό της Οικονομικής Ολυμπιάδας, είναι σημαντικό να βελτιώνει κανείς τις οικονομικές του γνώσεις κάθε μέρα. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, σχεδιάσαμε αυτό το Quiz Οικονομικών που είναι άμεσα διαθέσιμο στον καθένα και την καθεμία, από οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή.

Στη διαδικτυακή πλατφόρμα του Quiz Οικονομικών υπάρχουν περισσότερες από 150 ερωτήσεις που καλύπτουν όλες τις πτυχές των οικονομικών φαινομένων. Κάθε φορά που συμμετέχεις στο quiz, θα κληθείς να απαντήσεις 30 τυχαία επιλεγμένες ερωτήσεις. Όταν ολοκληρώσεις τις απαντήσεις σου, θα μπορείς να ελέγξεις την επίδοσή σου και να εμβαθύνεις τις γνώσεις σου διαβάζοντας τις σύντομες επεξηγήσεις των σωστών απαντήσεων.

Σε ποιους απευθύνεται αυτή η ιστοσελίδα;

Στους μαθητές και στις μαθήτριες Λυκείου - είναι ένας διαδραστικός τρόπος για να αποκτήσουν νέες γνώσεις ή να εμβαθύνουν στις γνώσεις που ήδη κατέχουν.

Στον καθένα και την καθεμιά ανεξαρτήτως μορφωτικού επιπέδου - είναι μια πρωτοβουλία που μας ενθαρρύνει να δοκιμάσουμε με ευχάριστο τρόπο τις οικονομικές μας γνώσεις και να εκπλαγούμε από το πόσα πολλά – ή πόσα λίγα – γνωρίζουμε για τον τρόπο που λειτουργεί η οικονομία.

Τι ερωτήσεις σε περιμένουν;

Οι ερωτήσεις του quiz καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος οικονομικών γνώσεων, αλλά είναι όλες προσαρμοσμένες για μαθητές και μαθήτριες Λυκείου.

Κάποιες από τις ερωτήσεις εξηγούν οικονομικές αρχές αξιοποιώντας παραδείγματα από την καθημερινότητα.

Όλες οι ερωτήσεις είναι κλειστού τύπου και έχουν μόνο μία σωστή απάντηση.

Αφού δώσεις όλες τις δικές σου απαντήσεις μπορείς να δεις αμέσως την επίδοσή σου και να διαβάσεις τις επεξηγήσεις των σωστών απαντήσεων.

Προετοιμασία

Την πρώτη φορά που θα συμμετάσχεις στο quiz, σου προτείνουμε να το κανείς χωρίς καμία εντελώς προετοιμασία.

Σημείωσε κάπου τη βαθμολογία αυτής της πρώτης φοράς, και θα εκπλαγείς με το πόσο γρήγορα και εύκολα θα βελτιώσεις τις επιδόσεις σου – και μαζί μ’ αυτές και τις οικονομικές σου γνώσεις.

 

Δεν έχετε συνδεθεί στο σύστημα

Είσοδος »

Δημιουργία λογαριασμού »